PGB beheer bij DUO Bewindvoering

PGB beheer en verantwoording

Als u door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een Persoons Gebonden Budgetplan (PGB). Bij PGB beheer bepaalt u zelf wie uw zorgverlener wordt. U heeft de regie over uw zorg en u kunt die op maat regelen. U sluit met 1 of meer zorgverleners een zorgovereenkomst af. Met dit budget kunt u zorg inkopen.

Een PGB is mogelijk als u een indicatie heeft van het CIZ of BJZ voor:
• verblijf in een zorginstelling;
• persoonlijke verzorging en/of verpleging;
• begeleiding in combinatie met verblijf of verzorging of verpleging;
• alleen begeleiding voor minimaal 10 uur per week (urengrens).

Is PGB beheer ingewikkeld? 

PGB beheer kan vaak als belastend en ingewikkeld worden ervaren. DUO Bewindvoering kan u hierbij helpen. In overleg met u, en eventueel uw begeleider, verzorgen wij de administratieve verplichting die verband houdt met het PGB.

Afhankelijk van de hoogte van uw PGB zal DUO Bewindvoering 1 of 2 keer per jaar verantwoording afleggen over de besteding van het geld. Geld dat u niet gebruikt moet u terugbetalen aan het zorgkantoor.

r

Nu hulp nodig?

Bel: 0592 870304

We kunnen ons voorstellen dat u nog met vragen zit! Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

Nu hulp nodig?

Bel: 0592 870304

We kunnen ons voorstellen dat u nog met vragen zit! Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

Stappenplan

Stap 1
L
Stap 1

Inplannen Intake

Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen maken we binnen een week een afspraak op ons kantoor of bij u thuis.
Stap 2
L
Stap 2

Intakegesprek

In dit intakegesprek gaan we nader kennis met elkaar maken. We bespreken uw huidige situatie en zullen deze in kaart brengen. Tevens zullen we mogelijke oplossingen met u bespreken.
Stap 3
L
Stap 3

Opstarten dienstverlening

Na uw akkoordverklaring zullen wij contact opnemen met de benodigde instanties en in het geval van beschermingsbewind deze verzoeken namens u de post en facturen naar ons toe te sturen.
Stap 4
L
Stap 4

Uitvoering

Wanneer het inkomen van u bij ons is binnengekomen gaan wij over tot de betaling van de facturen. Uiteraard nemen we dan ook contact op met u zodat u op de hoogte bent van de status. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.
Stap 5
L
Stap 5

Evaluatie

We kunnen ons voorstellen dat u behoefte heeft aan een tussentijdse evaluatie van uw situatie. Uiteraard kunt u altijd bellen en mailen tijdens onze kantooruren. Desgewenst komen we ook bij u thuis.
L

Beëindiging

Is uw situatie opgelost en wilt u het proberen uw financiën zelf te regelen kan dit natuurlijk altijd. We helpen en adviseren u hoe dit het beste in gang gezet kan worden. Ook bieden wij graag nog nazorg zodra u zelf weer uw financiën gaat beheren.