Wanhopig Disney lokt koks en kamermeisjes met forse bonussen
Gepubliceerd op: 26-06-2021

Net als in de Nederlandse horeca, is ook in de VS een groot tekort aan koks, kamermeisjes en obers. Pretparkbedrijf Disney belooft nieuwe werknemers een tekenbonus van 1000 dollar (840 euro) om hen te verleiden de baan te nemen.

Het gaat om keukenpersoneel en mensen voor in de huishouding van ressorts van Disney in Florida. Een kok verdient er minimaal 18 dollar per uur, een kamermeisje 16 dollar per uur. 

Eerst werken, dan de bonus

De bonus wordt overigens niet meteen uitgekeerd. Wie wordt aangenomen, krijgt na 90 dagen 250 dollar uitbetaald. Voor de resterende 750 dollar moet iemand minimaal 150 dagen in dienst zijn. Over de bonus moet nog wel belasting betaald worden. De regeling geldt tot en met 2 oktober van dit jaar. 

De zoektocht komt enkele maanden nadat het bedrijf zo’n 32.000 medewerkers op straat zette omdat het maandenlang de pretparken moest sluiten vanwege de coronapandemie. Met de snelle uitrol van vaccins en verdere versoepelingen van de maatregelen is de economie in de VS rap aan het herstellen. Daarmee neemt ook de vraag naar personeel weer toe.

Betaalde stage als lokkertje

Disney is de grootste exploitant van themaparken ter wereld. Alleen al in Florida heeft het concern vier themaparken en tientallen hotels. Om mensen weer terug te krijgen biedt het bedrijf ook betaalde zomerstages aan. Studenten die zich daarvoor aanmelden kunnen in speciale appartementen wonen terwijl ze in de resorts aan het werk zijn. 

Ga naar de bron