Verkoop van crematoria nodig door overname van Yarden
Gepubliceerd op: 27-07-2021

Yarden moet haar crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo verkopen aan een andere partij. En DELA moet het crematorium in Spijkenisse van de hand doen. Alleen dan mag DELA concurrent Yarden overnemen, zo heeft de ACM besloten. 

Ook twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray moeten worden verkocht. De ACM moet de kopers voor de verschillende locaties goedkeuren. 

DELA wil Yarden al langer overnemen. In 2020 werden de plannen nog afgeblazen omdat er onzekerheid was over de financiële verplichting die Yarden had aan honderdduizenden polishouders, maar later kwam het plan weer uit de ijskast. 

Door de overname komt er zekerheid voor de polishouders van Yarden. DELA garandeert de 390.000 houders van de naturapolissen dat ze de komende tien jaar niet hoeven bij te betalen als ze gebruikmaken van het eigen uitvaartbedrijf van de organisatie.

Draagt Elkanders Lasten, zoals de volledige naam van DELA luidt, heeft ongeveer 2000 medewerkers en ruim 4 miljoen verzekerden. Jaarlijks voert het bedrijf zo’n 45.000 uitvaarten uit. Bij Yarden werken 900 mensen en 200 vrijwilligers. 

Ga naar de bron