Verder formeren | Avondklok in Oostenrijk? | En vegasteak uit de 3D-printer
Gepubliceerd op: 17-11-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Back to the Zwaluwenberg it is. De fracties van VVD, D66, CDA en ChristenUnie komen opnieuw bijeen op het landgoed in Hilversum om te onderhandelen over een nieuw kabinet. Hopelijk leveren de gesprekken dit keer meer op dan alleen deze veelbesproken foto.

Vegasteak uit de 3D-printer? Dat is al lang geen toekomstmuziek meer. Het Israëlische Redefine Meat ontwikkelde zo’n ‘bief’stukje en die wordt binnenkort in Nederland op grote schaal geproduceerd. Topkok Ron Blaauw probeerde ‘m alvast uit. 

Na een lockdown voor ongevaccineerden overweegt Oostenrijk ook een avondklok. De regering wil zo de verspreiding van het coronavirus indammen. Slechts 65 procent van de bevolking is gevaccineerd tegen het virus. Een ‘schandalig laag’ percentage, aldus bondskanselier Alexander Schallenberg.

Er moet een landelijk inzamelsysteem komen voor (drank)verpakkingen met statiegeld. Dat vindt supermarktkoepel CBL die daar vandaag een plan voor inlevert. Eind 2022 komt er ook statiegeld op blikjes. Het CBL wil dat niet alleen supermarkten verantwoordelijk worden voor de inzameling ervan.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Als werknemers niet kunnen of willen bewijzen dat zij gevaccineerd, recent hersteld of negatief getest zijn, kan een werkgever bij 2G-beleid hen weren van de werkvloer. En dat zou tot ontslagen kunnen leiden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken:
Het overstapseizoen is begonnen, joechei. Heb je al jaren dezelfde zorgverzekeraar? Of wil je zeker weten dat je aan alles denkt? In deze video leggen we uit waar je zeker op moet letten.

En dit heb je misschien gemist: Vegetarische burgers en kip zijn in de supermarkten volop te krijgen. Bij de betere restaurants is het enthousiasme voor het nepvlees nog niet groot. Een steak uit de 3D-printer moet daar verandering in brengen. De steak is bedacht in Israël en wordt binnenkort in Nederland op grote schaal geproduceerd.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Als je klaar bent met irritante (ex-) collega’s op je sociale media, ontvriend ze vandaag gerust
  • Deze cardioloog plaatste het eerste kunsthart in Nederland
  • Een grote commerciële aanbieder van coronatests zou valse vaccinatiebewijzen hebben uitgegeven
  • Nederlandse streetartkunstenares werd in één klap cryptomiljonair
  • Recycling van plastic kan een stuk makkelijker met deze Nederlandse uitvinding

Fijne dag!

p.s. Onze naarstige zoektocht naar Pokémonkaarten voor pakjesavond is exemplarisch voor de huidige logistieke problemen wereldwijd, schrijft Hugo Erken, econoom bij RaboResearch.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron