‘Van Lienden wilde met tweets mondkapjesdeal afdwingen’
Gepubliceerd op: 17-10-2021

Dat meldt Follow the Money, op basis van eigen onderzoek. De site zag een WhatsApp-bericht van Van Lienden in.

“Heb even een noodkreet op twitter geslingerd om politiek deurtje te openen. Assistent minister is inmiddels in de app”, zou Van Lienden op 10 april 2020 hebben geschreven. Een dag later werden de domeinnamen geregistreerd van de commerciële bv, waar de inkomsten binnenkwamen.

Goed beschermd werken

In inmiddels verwijderde tweets schreef van Lienden onder meer “Geloof mij: binnen 1-2 weken kan íedereen in Nederland goed beschermd werken in de zorg.”

Via de bv werd uiteindelijk 20 miljoen euro winst geboekt. Van Lienden hield er zelf 9 miljoen euro aan over.

Follow the Money meldt op basis van bronnen dat de druk de directe aanleiding was voor het ministerie van Volksgezondheid om de deal met Van Lienden te sluiten.

Onderzoek afwachten

Van Lienden en zijn zakenpartners wilden niet reageren op vragen van Follow the Money. Ze wachten naar eigen zeggen het onderzoek af dat loopt naar de deal.

Eergisteren werd bekend dat advocaat Peter Plasman aangifte doet tegen Van Lienden en zijn zakenpartners. Plasman vertegenwoordigt een groep mensen die zegt benadeeld te zijn door de omstreden deal die Van Lienden maakte met de overheid.

Samen met cabaretier Youp van ’t Hek wil Plasman voorkomen dat Van Lienden en zijn zakenpartner wegkomen met de miljoenen die ze hebben verdiend aan de mondkapjesdeal. Het zal de benadeelde mensen geen geld gaan kosten, benadrukt de advocaat:

Ga naar de bron