Vaccinatiebewijs geen issue bij datingapps, behalve bij Inner Circle
Gepubliceerd op: 27-06-2021

Van de vier grote datingapps die in Nederland gebruikt worden, heeft alleen Inner Circle een optie om aan te geven of je gevaccineerd bent. Binnenkort komt er een ‘Vaccin Badge’ in de app, laat oprichter David Vermeulen weten. 

Eigen keuze gebruikers

Concurrenten Parship en Happn hebben geen plannen voor een dergelijke optie. Dat geldt ook voor de Nederlandse app van Tinder, meldt een woordvoerder. Gebruikers zijn natuurlijk vrij om in hun profiel te vermelden dat ze zijn gevaccineerd, voegt zij toe. 

In de periode februari tot mei van dit jaar, is het aantal meldingen van ‘vaccin’ in Tinderprofielen wereldwijd met 200 procent gestegen, volgens cijfers uit een onderzoek in opdracht van de datingapp.

Weinig zorgen over corona

Minder dan een derde van de tinderaars wilde pas weer gaan daten als er een vaccin zou zijn, blijkt uit hetzelfde onderzoek. En ook onder gebruikers van Happn valt het wel mee met de zorgen over het virus. Meer dan de helft maakt het niet uit of hun date wel of geen vaccin heeft gehad. 

De datingapps zien vooral groei. Parship bijvoorbeeld kreeg er in de afgelopen maanden flink wat gebruikers bij. En die groei zal ook de komende maanden nog wel aanhouden, verwacht de woordvoerder. “Als een soort Indian summer.”

Singles vinden dat hun liefdesleven ‘op pauze’ heeft gestaan, vermoedt Happn. 

Ga naar de bron