Thuiswerken is goed, voor je baas I Kaas zonder koeien I En weer het café in
Gepubliceerd op: 4-06-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Je baas is blij als je thuisblijft. Thuiswerkt in dit geval. Want een paar dagen in de week thuiswerken levert werkgevers geld op. Het ‘nieuwe normaal’ zorgt voor een enorme kostenbesparing.

Al vinden veel werknemers thuiswerken ook gewoon leuk. Zoals bij defensiebedrijf Thales. Het personeel daar wil grotendeels thuis blijven werken. Zelfs op de test- en productieafdeling van wapen- en radarsystemen ziet het bedrijf mogelijkheden om personeel het werk vanuit huis te laten doen. 

Kaas maken van gras, zonder koeien. Dat moet kunnen, denken Those Vegan Cowboys. In een lab in Gent werken wetenschappers hard aan de veganistische kaas. “We hebben er zeven jaar voor uitgetrokken.” Om de consumenten warm te maken voor plantaardige kaas, komen nu echter al de eerste producten op de markt.

We willen windmolens, maar niet in de buurt graag. Hoe denken Nederlanders over klimaatverandering? En wat willen ze er tegen doen? Het CBS onderzocht het en kwam tot de conclusie dat we best bereid zijn wat te doen. Als het maar niet in onze achtertuin is.

Soepel het weekend in. Alleen vandaag nog even doorbijten op kantoor of achter de keukentafel, maar morgen is het dan zo ver: de versoepelingen gaan in. De derde fase van het openingsplan. Dat betekent onder meer dat cafés en restaurants langer open mogen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: 
Aldi sluit een kantoor en een distributiecentrum, omdat het ‘niet toekomstbestendig’ is. 150 mensen verliezen hun baan. Alleen. Wat met ‘niet toekomstbestendig’ bedoeld wordt, kan het bedrijf ons niet zeggen

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: 
Apple-medewerkers moeten vanaf september weer naar kantoor. Ceo Tim Cook heeft het personeel gevraagd om minimaal drie dagen per week naar het bedrijf te komen. Er blijft wel de mogelijkheid om twee weken per jaar op afstand te werken.

En dit heb je misschien gemist:
Het advies van de Sociaal-Economische Raad om het minimumloon te verhogen is een prima idee, zeggen experts. Er zijn immers nauwelijks negatieve effecten, terwijl er wel tal van voordelen zijn. We zetten ze voor je op een rij.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. het EK begint weer. De verwachtingen voor Oranje zijn niet hoog. Maar misschien kan je toch nog lol hebben door met vrienden of collega’s een pooltje in te vullen. Maar hoe doe je dat nou het slimst?

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron