Talent alweer op zoek naar volgende baan | Minder snelle groeiers
Gepubliceerd op: 26-08-2021

Mensen die tijdens corona zijn begonnen met een nieuwe baan kijken vaker uit naar alweer een nieuwe werkgever dan voor de ‘thuiswerkpandemie’. In de praktijk blijkt de nieuwe job tegen te vallen. We spraken met ervaringsdeskundigen en de baas van recruitmentbureau Robert Walters. 

Een laatste poging nog een stokje te steken in de wielen van Max Verstappen. De rechtbank van Haarlem buigt zich vandaag over bezwaren die natuurorganisatie Mobilisation for the environment heeft tegen de Formule 1 op Zandvoort.

Attentie gadgetfreaks: vanaf vandaag kun je de nieuwste Google 5G-telefoon aanschaffen. Het is de Pixel 5a. Je zult er wel voor naar Amerika moeten, want door het chiptekort is ‘ie nog niet in Europa beschikbaar. En wacht nog even met je oplader weggooien. Die krijg je er niet meer bij. 

De coronacrisis heeft flinke impact gehad op het aantal ‘snelgroeiende bedrijven’ in Nederland, bedrijven waar het personeelsbestand met meer dan 10 procent toeneemt. Ten opzichte van 2019 nam het aantal snelgroeiende bedrijven af met maar liefst 17 procent, volgens het CBS. Tussen 2014 en 2018 verdubbelde het aantal snelle groeiers nog, van zo’n 6.800 naar bijna 12.700. Vorig jaar waren het er net geen 10.000. 

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: We hebben er weer een! Een ontslagzaak waarvan je denkt: jeetje… Dit keer een opsporingsambtenaar uit Rotterdam die zelf karren vol boodschappen bleek te jatten bij de lokale Appie. De dochter zat in het complot. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: Tabaksfabrikant Philip Morris wil dat we stoppen met roken? Yeah right… Hoe serieus zijn de ambities van dit bedrijf?

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De huishoudwinkels van Marskramer gaan verder onder de paraplu van de Twentse speelgoedhandel Otto Simon. Daarmee moet een einde komen aan het jarenlange gekwakkel met de franchiseketen.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

P.S.: Geef prioriteit aan bouwen voor ouderen om wooncrisis te beslechten, schrijft columnist Carola de Groot.

Ga naar de bron