Stokje voor overname Sandd? | Rondje elektrisch vliegen | En scholen weer begonnen
Gepubliceerd op: 23-08-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief

Gaat de overname van postbedrijf Sandd door PostNL wel door? Beide zijn al anderhalf jaar één, maar vandaag behandelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven het hoger beroep over de overname. Eerder vernietigde de rechtbank de door de staatssecretaris verleende vergunning. Maar afgelopen april kreeg het met terugwerkende kracht toch weer een vergunning. De zitting is vanaf 10:15 live te volgen. De uitspraak volgt later.

Een rondje Nederland met een elektrisch vliegtuig. Het NLR (Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum) maakt vanaf vandaag, bij goed weer, vanaf 12 Nederlandse vliegvelden vluchten met een elektrisch toestel. Zo wil het meer ervaring opdoen over wat er bij komt kijken, ook op de grond, zoals het laden. Elektrisch vliegen is dichterbij dan het lijkt: het Zweedse Heart Aviation wil al over vijf jaar elektrische vliegtuigen afleveren.

De scholen zijn weer begonnen. Om te beginnen in de regio noord. De kinderen moeten wennen aan het leven in de schoolbanken en automobilisten aan de fietsende scholieren die ze tegenkomen. Dat is reden voor TomTom en Flitsmeister om op navigatieschermen de boodschap ‘de scholen zijn weer begonnen’ te laten zien. 

1000 miljard dollar (884 miljard euro). Zoveel wil president Biden van de VS investeren in wegen, bruggen en breedband internet. De Senaat ging al akkoord en vandaag stemt het Huis van Afgevaardigden erover. Hier hebben de Democraten, de partij van Biden, de meerderheid. Als zij ook instemmen, dan ligt de weg open voor één van de grootste investeringspakketten in infrastructuur in lange tijd. 

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op ‘Meer’, selecteer ‘Meldingen’ en klik bij ‘Economie’ op ‘Alle nieuwsalerts’.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: 11 vierkante metertjes maal 9091 euro… dat wordt dan 100.000 euro voor uw huisje. Moet je wel poepen buiten de deur.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: In de VS is er een aantal werknemers creatief met de vrijheden van het thuiswerken. Ze nemen naast hun baan nóg een fulltime baan, twee inkomens dus. Maar twee fulltime banen combineren door thuiswerken is ‘niet zonder risico‘.

En dit heb je misschien gemist: Bedrijven die nog steeds niet zonder steun kunnen, zullen moeten reorganiseren, zodat ook hun werknemers aan de slag kunnen in sectoren waar ze keihard nodig zijn. Dat zegt CPB-directeur Pieter Hasekamp in gesprek met RTL Z.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Corona is geen griepje: het was vorig jaar doodsoorzaak nummer 3 in Nederland. Eén op de acht sterfgevallen in 2020 werd veroorzaakt door een corona-infectie, laat Roland Koopman zien.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron