Quote 500: Heineken-erfgenaam rijkste, vastgoedman op verrassende 2e plek
Gepubliceerd op: 2-11-2021

Het tijdschrift Quote maakte gisteravond voor de 25e keer bekend wie de rijkste Nederlanders zijn. De allerrijkste is en blijft volgens de Quote 500 Charlene de Carvalho-Heineken met een geschat vermogen van 13,5 miljard euro.

Dochter van bierbrouwer

Vorig jaar zag de dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken haar vermogen nog met ruim 2 miljard euro afnemen vanwege de coronacrisis, dit jaar nam haar vermogen zo’n 11,6 procent toe.

Vastgoedondernemer

Vastgoedondernemer Remon Vos ging met zijn bedrijf CTP naar de beurs, waardoor zijn vermogen drie keer zoveel waard werd. Zijn vastgoedconcern is groot in bedrijfshallen en magazijnen in Oost-Europa. In 2019 was hij de hoogste binnenkomer in de Quote 500.

Vorig jaar stond de 51-jarige ondernemer nog op de 18e plek in de Quote 500, nu is hij met een vermogen van 5,7 miljard euro goed voor de tweede plek. Daarmee verdringt hij de 88-jarige Randstad-oprichter Frits Goldschmeding (5,6 miljard euro) naar de derde plaats.

Net als de afgelopen jaren zagen deze miljonairs en miljardairs hun vermogen fors groeien. Samen zijn de mensen in de Quote 500 goed voor een kleine 220 miljard euro.

Om in de rijkenlijst te worden opgenomen, was dit jaar een vermogen van minimaal 110 miljoen euro nodig. Vorig jaar kwam je met 15 miljoen minder al in de lijst terecht.

Rijkste familie

De rijkste familie? Dat zijn de eigenaren van C&A (familie Brenninkmeijer), die samen goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro.

Stijgers en dalers

Bunq-oprichter Ali Niknam steeg het hardst op de rijkenlijst en staat met een vermogen van 1,5 miljard euro op de 29e plaats.

John de Mol zag zijn vermogen met een achtste slinken en houdt nog 2,1 miljard euro over. Die afname van 300 miljoen euro is in absolute getallen de grootste.

Opvallende namen

Andere opvallende namen op de lijst zijn voetbalspelersmakelaar Mino Raiola, die 200 miljoen euro waard is. DJ Tiësto wordt door Quote op 170 miljoen euro ingeschat.

Ga naar de bron