Mkb’er met hoger energieverbruik krijgt extra compensatie
Gepubliceerd op: 6-11-2021

Dat schrijven staatssecretarissen Hans Vijlbrief (Financien, D66) en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat, VVD) vrijdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer.

125 miljoen

Het kabinet komt zo tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, die vond dat mkb’ers met een hoger energieverbruik te weinig compensatie kregen.

Voor de extra compensatie wordt 125 miljoen euro vrijgemaakt. Hiervoor wordt geen extra geld vrijgemaakt, maar wordt het budget voor belastingvermindering op energierekeningen anders verdeeld. Dat gaat wat ten koste van huishoudens die veel energie verbruiken en bedrijven die relatief weinig energie verbruiken.

400 euro blijft staan

Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik verandert er volgens de twee staatssecretarissen weinig. De compensatie voor een huishouden met een gemiddeld verbruik blijft ‘nagenoeg gelijk’ aan de eerder aangekondigde 400 euro, staat in de Kamerbrief.

Het kabinet maakte half oktober bekend dat het gezinnen en bedrijven compenseert voor hun plots gestegen energierekening.

Ga naar de bron