Meerderheid werkgevers wil weten of personeel gevaccineerd is
Gepubliceerd op: 5-09-2021

Dat blijkt uit een peiling van werkgeversorganisatie AWVN, waar de Volkskrant eerder over schreef.

AWVN deed onderzoek onder meer dan 600 bedrijven en constateert daaruit dat 70 procent van de werkgevers de mogelijkheid wil hebben om ernaar te vragen bij personeel. Iets wat nu niet zomaar mag omdat het onder andere een schending van de privacy is. 

De werkgeversorganisatie vindt dat het kabinet onderzoek moet doen naar tijdelijke wetgeving, zodat bij specifieke banen en omstandigheden wél gevraagd kan worden naar de vaccinatiestatus van werknemers. Bijvoorbeeld in situaties waarin mensen dicht op elkaar werken, zoals op sommige bouwlocaties, of wanneer er sprake is van gezondheidsrisico’s, zoals in de zorg. 

Daarvoor zou mogelijk de CoronaCheck-app gebruikt kunnen worden, denkt de AWVN.

Schending privacy

Van de groep die graag inzicht wil, zou 93 procent maatregelen nemen als ze weten dat bepaalde medewerkers niet gevaccineerd zijn. Bijvoorbeeld het eisen van een negatieve testuitslag, of het nemen van extra beschermingsmaatregelen. Dat willen ze doen om een veilige werkplek te kunnen bieden, want daar maken ze zich zorgen over.

Slechts dertig procent van de werkgevers geeft aan dat ze vragen naar de vaccinatiestatus van mensen een schending van de privacy vinden.

Dilemma’s voor werkgevers

Er lijkt voorlopig geen sprake van te zijn dat een vaccinatieplicht op de werkvloer mogelijk wordt, omdat het wettelijk niet mag. “De wet staat dat niet toe, en we gaan de wet ook niet veranderen om dat wel toe te staan”, zei coronaminister Hugo de Jonge daarover deze week. “Ik snap dat er dilemma’s zijn. Dat betekent dat we de de komende tijd het gesprek met werkgevers en werknemers aangaan.”

Toch komen er geluiden naar voren van bedrijven die het wel doen, zoals Leaseplan, dat alle werknemers terug op kantoor verwacht, maar wél gevaccineerd. Ook in de zorg wordt erover gesproken.

‘Juridisch haalbaar’

Juridisch experts verschillen nog van mening over de juridische haalbaarheid van een vaccinatieplicht. Zo zei hoogleraar Gezondheidsrecht Martin Buijsen eerder tegen RTL Nieuws dat voor een plicht juridisch geen belemmeringen zijn, maar wordt ook steeds weer artikel 11 van de Grondwet aangehaald als argument waarom het niet kan.

Ga naar de bron