Meer kantoorleegstand niet erg | Brussel wil begrotingsregels loslaten | En oordeel over uitbreiding Efteling
Gepubliceerd op: 2-06-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ook in het kantoorvastgoed gaan ze merken dat we meer thuiswerken. Huurcontracten zijn (nog) niet massaal opgezegd, maar dát het nieuwe werken effect gaat hebben op de kantorenmarkt is wel duidelijk. En dat is niet per se slecht, zeggen experts tegen RTL Z.

De Europese begrotingsregels blijven ook volgend jaar nog in de ijskast. De Europese Commissie presenteert een voorstel dat dit mogelijk moet maken. Verlenging van deze ‘uitzonderingsclausule’ moet budgettair lucht geven aan EU-landen die economisch zijn geraakt door de coronacrisis.

AstraZeNEEca of AstraZeneJA? Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft de Gezondheidsraad gevraagd om een nieuw advies op te stellen over de inzet van het AstraZeneca-vaccin. Krijgen alleen 60-plussers het nog, of komt daar nu verandering in?

De Efteling wil graag uitbreiden. Daarvoor is het bestemmingsplan van de gemeente Loon op Zand aangepast, maar niet iedereen zit te wachten op een Droomvlucht in de achtertuin. Vandaag wordt duidelijk of de Raad van State akkoord gaat met aanpassingen die zijn gedaan na het bezwaar van omwonenden.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
“Jullie zoeken het maar uit, ik vertrek.” Nee, die uitspraak is geen reden om aan te nemen dat iemand daadwerkelijk ontslag neemt, oordeelde de rechter. “Zo makkelijk kom je er als werkgever niet mee weg.”

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Ben je een ondernemer in nood? Dan kun je weer bij de overheid terecht: het financiële coronasteunpakket is verlengd en uitgebreid. Onder andere met een goedkope lening, mocht je bijna kopje onder gaan.

En dit heb je misschien gemist:
Nu we weer meer terug naar kantoor gaan, komt ook de vraag of dat nog wel zo nodig is. Thuiswerken ging heel veel mensen namelijk goed af. Volgens de projectontwikkelaar Edge is het hard nodig. Want op kantoor ben je creatiever.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • De kop waarvan je wist dat ‘ie zou komen
  • 25 jaar geleden reed de Thalys voor het eerst tussen Amsterdam en Parijs
  • Feel old yet? Koningin Elizabeth zit vandaag alweer 68 jaar op de Britse troon
  • Herkennen we De Snor nog wel zonder zijn gezichtsbeharing?
  • Een speciale inleverdag voor gejatte verkeersborden, dat lijkt een goed idee

Fijne dag!

p.s. Kopzorgen in Japan. Aan de Olympische Spelen hangt een kostenplaatje van 15 miljard euro. Afzeggen is dus geen optie – maar het aantal coronabesmettingen in het land is torenhoog.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron