Meer horecazaken ondanks corona | Start Paralympics | En nieuwe games onthuld op Gamescom
Gepubliceerd op: 24-08-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Opmerkelijk: ondanks de coronacrisis zijn er in 2020 meer horecazaken bijgekomen. Er sloten 4.740 restaurants, hotels of cafe’s. Er waren echter ook 7.425 ondernemers die hun geluk achter de toog of hotelbalie wilden beproeven.

Atlete Fleur Jong en triatleet en handbiker Jetze Plat dragen vandaag samen de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Tokio. Chef de mission Esther Vergeer spreekt over ‘pure topsport’. 

De ogen van gamers zijn gericht op Keulen, waar bij Gamescom nieuwe games worden gepresenteerd. Microsoft toont in een stream meer details van eerder aangekondigde games voor de Xbox. Onze collega’s van Bright houden je de hele week op de hoogte van het nieuws van de gamesbeurs.

Acht boerenorganisaties vragen de overheid vandaag om drastisch meer maatregelen te nemen tegen de hoge uitstoot van stikstof. Ze sluiten zich aan bij Greenpeace Nederland dat met een rechtszaak dreigt.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op ‘Meer’, selecteer ‘Meldingen’ en klik bij ‘Economie’ op ‘Alle nieuwsalerts’.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Een 67-jarige conciërge met een lange en onberispelijke staat van dienst is door een hotel op Sint Maarten ontslagen omdat hij met corona naar zijn werk kwam.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een vrouw die lange tijd boodschappen kreeg van haar moeder, hoeft slechts een deel van de terugvordering op haar bijstand te betalen. Ze had de hulp van haar moeder moeten melden, maar de terugvordering van 7000 euro, veegde de rechter van tafel.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De oplossing voor de woningcrisis, waarbij starters moeilijk een huis kunnen financieren, ligt  bij de centrale banken. Bijbouwen heeft geen zin, de rente moet omhoog.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Met een ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaan we de oorlog niet winnen, zo zegt beleggingsstrateeg Joeri de Wilde. Hij pleit voor de vorming van een nieuw ministerie van Klimaat en Duurzaamheid. Zonder VVD’er aan het roer.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron