Groeien we nog harder? | Horeca verzet de bakens | En meer vacatures dan werklozen
Gepubliceerd op: 16-11-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Groeit de economie nog steeds zo hard? Het CBS komt vanochtend met nieuwe cijfers over de stand van de Nederlandse economie. In het tweede kwartaal ging het keihard omhoog, met een groei van 3,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De grote vraag is nu: kan het nog beter?

Op de arbeidsmarkt gaat het in ieder geval goed. Te goed eigenlijk. Zo goed, dat het helemaal niet meer goed gaat. Er is zó veel vraag naar werknemers, dat er simpelweg te weinig mensen zijn om al het werk te doen. Voor iedere 100 werklozen, staan er inmiddels 126 vacatures open. Een record.

Veel horecaondernemers zijn ziedend om de nieuwe coronaregels. Dat leidt zelfs tot ongehoorzaamheid. Reden dus voor een goed gesprek. Branchevereniging KHN spreekt met demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus en zijn even zo demissionaire collega van Economische Zaken Stef Blok.

Vervelend zijn de maatregelen voor iedereen, maar sommige ondernemers laten het niet alleen bij mokken bij de minister. Deze horecabedrijven verzonnen zo snel mogelijk weer alternatieven om toch omzet binnen te blijven harken.

Ga naar de bron