Gezond eten flink duurder | Big oil in big trouble | En welke versoepelingen krijgen we?
Gepubliceerd op: 28-05-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Prijs schijf van vijf sneller omhoog dan die van bamischijf. Misschien gaat die vergelijking mank, maar de prijs van gezond eten steeg de afgelopen tien jaar harder dan die van ongezond eten. IJs en snoep werden in tien jaar tijd zelfs goedkoper, blijkt uit data van het CBS. 

Tijd voor stap 3 richting het oude normaal! Vanavond is er weer een persconferentie van demissionair premier Rutte en zorgminister De Jonge. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, mogen restaurants en musea open vanaf 5 juni. Minister Grapperhaus wil ook dat cafés dan de deuren mogen openen. Maar of dat besluit genomen gaat worden, blijkt vanavond.

Wie gaat er aan de haal met de naam D-reizen en voor welke prijs? Wordt het 2 miljoen euro of 500.000 euro? Curatoren en de oud-eigenaren kunnen het niet eens worden over welk bedrag er op tafel moet komen voor de merkrechten van D-reizen, dat in april failliet ging. De rechter in Haarlem doet daarom vandaag uitspraak.

Big oil in big trouble! Big oil kan het Klimaatakkoord van Parijs maken of breken. Investeerders in oliemaatschappijen zeggen nu: we willen dat u handelt door de uitstoot nú te verminderen, en niet in de verre toekomst.” 

Wat zit er Bidens begrotingsvoorstel van 6 biljoen dollar? De Amerikaanse president Joe Biden onthult vandaag hoeveel hij wil investeren in infrastructuur, onderwijs en de gezondheidszorg. Volgens de New York Times gaat het om 6 biljoen dollar voor het komende fiscale jaar. Het zouden de hoogste federale uitgaven zijn sinds de Tweede Wereldoorlog.

Ga naar de bron