Druk baasje: Bas Smit | Na 45 jaar werken met pensioen | En weer naar kantoor in België
Gepubliceerd op: 1-09-2021

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Insta-ondernemer Bas Smit (40) is als een stuiterbal: enthousiast springt hij van het ene project naar het andere. Van snackmachines tot kleding. De teller staat op twintig bedrijven ‘en counting’.

Corona pakt goed uit voor Hollandse botenbouwers. Hoewel de Hiswa niet doorgaat, krijgen ze hun boten makkelijk verkocht. Al is de verwachting niet dat het nog lang zo blijft.

Een nieuwe maand, nieuwe regels. Daardoor kan de terugreis als je nog op vakantie bent in Spanje goedkoper uitvallen en dat is nooit verkeerd. Op een aantal Spaanse snelwegen hoeven automobilisten geen tol meer te betalen. Het gaat onder meer om de door toeristen veel gebruikte AP-2 tussen Barcelona en Zaragoza en de snelweg langs de kust tussen de Franse grens bij Perpignan en Alicante. Hit the road!

Medewerkers die zwaar werk doen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg, mogen eerder stoppen met werken als ze er 45 dienstjaren op hebben zitten. Werkgeversorganisaties en zorgbonden hebben daar afspraken over gemaakt. De regeling gaat vandaag in. Werknemers in veel andere sectoren hebben pech.

Een nieuw akkoord waarin de veiligheid in kledingfabrieken in Bangladesh wordt geregeld, gaat vandaag in. Het gaat om afspraken over onder meer trainingsprogramma’s voor kledingarbeiders en recht op werkweigering in onveilige situaties. Het Bangladesh-akkoord kwam er nadat in 2013 een fabriek instortte en ruim duizend werknemers stierven, maar niet ieder modemerk tekende direct enthousiast.

Vanaf vandaag krijgen ouderen en mensen met gezondheidsproblemen in Duitsland, Frankrijk en Polen een extra coronaprik. Israël deed dit al eerder, Nederland is nog niet overstag.

Bolleke, iemand? Onze zuiderburen laten een flink deel van de resterende coronamaatregelen los. De horeca mag weer even laat openblijven als voorheen, er kan hier en daar weer worden gedanst en er is geen coronabewijs nodig. Ook thuiswerken is niet meer nodig. Alleen Brussel, dat achterloopt met vaccineren, viert de teugels nog niet. 

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op ‘Meer’, selecteer ‘Meldingen’ en klik bij ‘Economie’ op ‘Alle nieuwsalerts’.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: ‘Vuile honden’ en ‘piemels’. Een gedetacheerde boa die zijn baan kwijtraakte omdat hij zijn collega’s beledigde, is onterecht ontslagen.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Racen maar, de laatste poging om de Grand Prix op het circuit van Zandvoort te voorkomen, is gesneuveld.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De reisorganisatie van Flip ligt al anderhalf jaar plat. We kunnen door corona niet naar Indonesië, het land waar hij in gespecialiseerd is. De noodsteun hield hem al die tijd overeind, maar hij voorziet problemen als die steun dit najaar stopt.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Een frisse blik van buiten doet soms wonderen. Bij de formatiebesprekingen zouden de partijen de adviezen van OESO, IMF en Economische Commissie over de Nederlandse arbeidsmarkt en woningmarkt moeten bestuderen, zegt Rabo-econoom Ester Barendregt.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ga naar de bron