CNV onderhandelt opnieuw over standaard 30-urige werkweek
Gepubliceerd op: 4-09-2021

Het is niet voor het eerst dat de vakbond hiervoor pleit, want dat doet de bond al sinds eind 2019.

De vakbond heeft nu onderzoek gedaan naar het aantal mensen dat aangeeft tegen een burn-out aan te zitten. Daaruit zou blijken dat honderdduizenden mensen er doorheen zitten. Om dat soort problemen te verminderen en voorkomen zou een kortere werkweek de oplossing zijn, meent CNV.

‘Productiever en efficiënter’

Nederland is er klaar voor, stelt CNV. In een eerder onderzoek van de bond gaven drie op de vijf Nederlanders aan dat ze een werkweek van 30 uur prettig zouden vinden om gezond hun pensioenleeftijd te halen.

Ook verwachte mensen minder ziekteverzuim en een betere privé-werkbalans, en denkt de helft dat ze productiever en efficiënter zullen zijn met zo’n kortere werkweek.

Geslaagde experimenten

Er zijn al diverse voorbeelden uit binnen- en buitenland waaruit blijkt dat een kortere werkweek goed kan werken. Zo stapten veel bedrijven in IJsland dit jaar over op een kortere werkweek na een geslaagd experiment. Ook in Finland en Spanje wordt vanuit de politiek serieus gekeken naar een standaard kortere werkweek.

In Nederland zijn er ook diverse bedrijven die ermee werken, zoals marketingbedrijf Loyals, dat personeel een fulltime salaris geeft voor minder uur werken. Ook verzekeraar Achmea voerde een 34-urige werkweek in.

Toch is de verkorte werkweek niet heilig: de gehoopte productiviteitsstijging is niet bij iedereen te zien, en er is vaak maatwerk nodig om tot een goede werksituatie te komen.

‘Betere balans tussen mannen en vrouwen’

CNV streeft met de 30-urige werkweek overigens ook een ander doel na: mensen die nu nog in een deeltijdbaan werken, zouden straks een 30-urige baan kunnen doen. Daardoor zou een betere balans tussen mannen en vrouwen bereikt kunnen worden, aldus de vakbond.

Ga naar de bron